Scroll to top
BIONIQUE - office for architectural and interior design
Home » Residential » HILL HOUSE
Residential

HILL HOUSE

Location: Fruška Gora, Novi Sad, Serbia.

Project year: 2015

.

Perspective view of modern hill house with vertical metal bar facade

Dizajnirali smo kuću na strmom terenu vikend naselja na Fruškoj gori za šestočlanu porodicu.

Klijent je želeo da kuća pored osnovne funkcije služi i kao reprezentativni prostor za klijente.

Zamišljena je tako da joj se niža, ukopana etaža pruža celom širinom parcele deleći je na gornji ulazni i donji dvorišni deo. Viša etaža je pravougaone forme iz koje je isečen polukružni deo. Na njoj se nalazi prostrana dnevna soba sa trpezarijom i kuhinjom i odvojenom roditeljskom sobom.

Iz dnevne sobe se pruža atraktivan pogled ka brežuljcima Popovice. Krov je jednovodan sa najvišom tačkom u najužem delu prizemlja, a najnižom kod tzv. kljuna, najisturenijeg dela dnevne sobe.

Basement of modern hill house
Osnova suterena
Groundfloor of modern hill house
Osnova sprata

Na nižoj etaži nalaze se sobe za decu i pomoćni dnevni boravak. Ovaj prostor ima direktan izlaz na natkrivenu letnju terasu koja bi služila za glavna okupljanja. Sa druge strane iste etaže podzemnim prolazom stiže se do pomoćnog objekta.

Ovaj deo je rezervisan za vinski podrum, skladište hrane i pića i proizvodnju vina i rakije. Prirodno provetravanje ovih prostorija je obezbeđeno horizontalnim šlicem na fasadi, između zida i krovne ploče.

Ovim odvajanjem je stvoren efekat lebdenja krova. Iznad ovog objekta nalazi se parking za 5 vozila i otvor u ploči za dopremanje stvari i namirnica.

Perspective view of modern wood cladded hill house
Interior view with dramatic light and shadow play

U materijalizaciji preovlađju svetli tonovi prizemnog polukružnog dela objekta i drvetom obložene površine ostatka kuće.

Igru svetlosti i senke pravi red vertikalnih ritmično postavljenih metalnih brisoleja koji prate polukružni zid dnevne sobe. U najnižem delu parcele, ispod voćnaka nalazi se igralište za decu i prostor za odbojku.

Masterplan for modern hill house
Master plan

.

.

.

check also:

modern family villa archviz night
Family villa |CVI
modern educational centre
Educational Centre VERSEGÈRES
family villa near lake
Lake house